Den alternative behandlingsform akupunktur kan hjælpe på en lang række forskellige former for sygdomme, smerter og lidelser, herunder hikke. Den danske akupunkturklinik Acunova har gode erfaringer med at behandle hikke med akupunktur. 

De fleste af os har oplevet at få helt almindelig hikke, der nok er irriterende, men som heldigvis går over efter ret kort tid. For dem, der lider af periodisk hikke eller langvarig hikke, er det dog en helt anden sag. Ved periodisk hikke har man tilbagevendende hikke, der kan vare i flere timer eller dage. Ved langvarig hikke har man hikke, der kan vare i flere uger, for nogle helt op til flere år. Det er helt ulideligt og meget hæmmende for ens liv. 

Acunovas akupunkturform, der kombinerer traditionel kinesisk akupunktur med akupunkturpunkter, som de selv har fundet frem til, har vist sig at være meget effektiv i forhold til at kurere langvarig og periodisk hikke. Nogle oplever en bedring efter bare en behandling, og Acunova stopper behandlingen, hvis man ikke oplever en forbedring efter fem behandlinger. 

Ved meget langvarig hikke er det en god ide, at man taler med sin læge, inden man begynder på akupunkturbehandling, for at være sikker på, at det ikke er en alvorlig sygdom, der forårsager hikken.