Der findes over 200 forskellige former for gigt. Der er dermed rigtig mange mennesker i Danmark, der hver dag må døje med smerter på grund af gigt og tage medicin for at kunne komme gennem hverdagen. Akupunktur kan dog for mange give en smertelindring. Ved akupunktur stikker man nåle ind i huden på bestemte områder. Det udløser en smertelindring. 

Akupunkturklinikken Acunova, der har klinikker i Aulum i Midtjylland, i København og i Odense, har udviklet deres egen akupunkturform til at lindre smerterne ved blandt andet gigt. Behandlingen er en videreudvikling af traditionel akupunktur. Akupunktørerne har forsøgt at forbedre akupunkturen ved hele tiden at lede efter nye akupunkturpunkter på kroppen, der kunne give en større smertelindring. Det gør, at Acunovas akupunkturform er meget effektiv. 

Da der findes så mange forskellige former for gigt, og fordi mennesker er forskellige, er det umuligt at sige, hvor mange behandlinger den enkelte patient har brug for. Det handler også meget om, at patienten mærker efter, om de kan mærke en forbedring med akupunktur. Nogle patienter oplever en forbedring efter bare to til tre behandlinger, mens det kræver flere behandlinger for andre. Et akupunkturforløb hos Acunova starter derfor altid med en samtale, hvor man tilrettelægger sit akupunkturforløb i samarbejde med akupunktøren.